"Waldek" q4cntb$k6m$1@node1.news.atman.pl
A takie mleko (z kartonu) to w ogóle
się skwasi czy tylko zepsuje ?
Kwasi -- na jogurt lub kefir...
(co dodasz -- to uzyskasz)
Jeśli zachowasz warunki, uzyskasz
produkt tak zbliżony do kupnego, że
przeciętniak nie zauważy różnicy.
Kiedyś w kubek kefiru z chudego (0.5%) mleka
wbiłem pionowo nóż, który przewracał się
kilkadziesiąt sekund...
Jogurt wymaga temperatury wyższej niż pokojowa.
Są różne: kefiry, jogurty, mleka zsiadłe...
Sklepowe są żywe, ale mają **zazwyczaj** (ponoć
niekoniecznie zawsze) jakieś dodatki typu
mleko w proszku...
Wtedy jeszcze ludzie mieli na wsi krowy,
Dziś też mają. Mają krowy, karmią te krowy,
doją, leczą, pokrywają ;) itd... Mają krowy,
byki, cielaki... Zdzierają skórę krowią,
odrywają mięso...
-=-
I Lidl sprzedaje mleko butelkowane, i Biedronka.
(Lidl potrafi sprzedawać grajewskie, uchodzące za
najlepsze w Polsce)
Problem w tym, że mleko tak sobie lubi naświetlanie.
Jeszcze gorzej z owocowymi sokami w jasnych butelkach.
Niektóre mleczarnie leją mleko do butelek białych,
lecz nieprzepuszczających światła.
--
_._ _,-'""`-._ .`'.-. ._. .-.
)\._.,--....,'``.
(,-.`._,'( |\`-/| .'O`-' .,; o.' eneuel@gmail.com '.O_'
/, _.. \ _\ (`._ ,.
`-.-' \ )-`( , o o) `-:`-'.'. `\.'.' '~'~'~'~'~'~'~'~'~'~'~'~'~' o.`.,
`._.-(,_..'--(,_..'`-.;.' Felix Lee
-bf- `- \`_`"'-.o'\:/.d`|'.;.p \ ;' http://www.eneuel.w.duna.pl ;\|/... https://danutac.oferty-kredytowe.pl
|