Lista pecet@man.lodz.pl
[Lista archiwów] [Inne Listy]

Re: [PECET] Kontrasty...

To: pecet@man.lodz.pl
Subject: Re: [PECET] Kontrasty...
From: Waldek <mam@nie.dam>
Date: Mon, 18 Feb 2019 10:06:55 +0100
W dniu 2019-02-18 o 02:24, Eneuel Leszek Ciszewski pisze:

Kwasi -- na jogurt lub kefir...
(co dodasz -- to uzyskasz)

A co dodajesz ?
Bo o ile wiem, aby uzyskać skrzepy mleka (na ser)
to "renomowani" producenci dodają podpuszczkę
- siakiś ekstrakt z krowich żołądków

Czyli jak nic nie dodam to nic nie uzyskam :D
IMO mleko z kartonu UHT czy też inaczej pasteryzowane
samo z siebie prędzej się zepsuje niż klasycznie skwasi

<Pop. w Wątku] Aktualny Wątek [Nast. w Wątku>