"Waldek" q4dsjf$2fu$1@node2.news.atman.pl
Kwasi -- na jogurt lub kefir...
(co dodasz -- to uzyskasz)
A co dodajesz ?
Kefir, jogurt lub zsiadłe mleko.
IMO mleko z kartonu UHT czy też inaczej pasteryzowane
samo z siebie prędzej się zepsuje niż klasycznie skwasi
Weź kromkę chleba, podziel na kilka fragmentów, na
każdy kapnij kilka kropel mleka i odłóż wszystko
w ciepłe miejsce -- otrzymasz piękne ;) pleśnie.
(różne na różnych fragmentach, bo pleśnie tworzą
toksyny -- rywalizują o miejsce na świecie)
Mleko musi być czyste (UHT takie jest) i jogurt/kefir też.
Co dodasz -- to otrzymasz.
Zachowasz czystość -- otrzymasz piękny produkt, w który wbijesz nóż...
Pofolgujesz z czystością -- otrzymasz mniej lub bardziej złośliwą substancję. ;)
-=-
Jogurt wymaga wyższej temperatury niż pokojowa.
-=-
Wystarczy łyżeczka kefiru/jogurt/zsiadłego_mleka
na litr mleka -- ale warto dobrze wymieszać.
--
_._ _,-'""`-._ .`'.-. ._. .-.
)\._.,--....,'``.
(,-.`._,'( |\`-/| .'O`-' .,; o.' eneuel@gmail.com '.O_'
/, _.. \ _\ (`._ ,.
`-.-' \ )-`( , o o) `-:`-'.'. `\.'.' '~'~'~'~'~'~'~'~'~'~'~'~'~' o.`.,
`._.-(,_..'--(,_..'`-.;.' Felix Lee
-bf- `- \`_`"'-.o'\:/.d`|'.;.p \ ;' http://www.eneuel.w.duna.pl ;\|/... https://danutac.oferty-kredytowe.pl
|