Dnia Fri, 26 Apr 2013 23:50:55 +0200, JDX napisał(a):
> On 2013-04-26 21:50, Przemysław Ryk wrote:
> [...]
>> 30 lat temu też wędliny na taką skalę nastrzykiwano solankami i innym
>> cholerstwem?
> Roztworu saletry sodowej i soli kamiennej to używały już nasze prababki
> w domowym wyrobie wędlin.
Szprycując mięso tak, że z 1 kg surowca osiągały po 1,5 kg gotowego
produktu?
> Natomiast obecnie problem stanowi owo inne
> cholerstwo, np. białko sojowe tudzież padlina. :-D
> BTW. IMO 30 lat temu wędliny ze sklepu były jednak lepsze od tych
> oferowanych w sklepach obecnie. I niby mamy mniej więcej wolny rynek,
> ale IMO dosyć trudno jest znaleźć sklep oferujący mięsiwo na poziomie.
> No bo panie, kto mi kupi szynkę po 50zł/kg jak w blaszakach sprzedają za
> 1/3 tej ceny. :-D Niestety, jeśli chce się zjeść porządnej wędliny to
> trzeba kupić surowe mięso i samemu sobie zrobić.
To teraz to wytłumacz Kosowi. :)
-- [ Przemysław "Maverick" Ryk ICQ: 17634926 GG: 2808132 ] [ Tritter: Merry Christmas. House: And a happy go to hell. ] [ ("House M.D. 3x10 Marry Little Christmas") ]Received on Sat 27 Apr 2013 - 00:35:02 MET DST
To archiwum zostało wygenerowane przez hypermail 2.2.0 : Sat 27 Apr 2013 - 00:51:02 MET DST