Re: Nowy komputer

Autor: JDX <jdx_at_onet.pl>
Data: Fri, 26 Apr 2013 23:50:55 +0200
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Message-ID: <517af6ce$0$26684$65785112@news.neostrada.pl>

On 2013-04-26 21:50, Przemysław Ryk wrote:
[...]
> 30 lat temu też wędliny na taką skalę nastrzykiwano solankami i innym
> cholerstwem?
Roztworu saletry sodowej i soli kamiennej to używały już nasze prababki
w domowym wyrobie wędlin. Natomiast obecnie problem stanowi owo inne
cholerstwo, np. białko sojowe tudzież padlina. :-D

BTW. IMO 30 lat temu wędliny ze sklepu były jednak lepsze od tych
oferowanych w sklepach obecnie. I niby mamy mniej więcej wolny rynek,
ale IMO dosyć trudno jest znaleźć sklep oferujący mięsiwo na poziomie.
No bo panie, kto mi kupi szynkę po 50zł/kg jak w blaszakach sprzedają za
1/3 tej ceny. :-D Niestety, jeśli chce się zjeść porządnej wędliny to
trzeba kupić surowe mięso i samemu sobie zrobić.
Received on Fri 26 Apr 2013 - 23:55:03 MET DST

To archiwum zostało wygenerowane przez hypermail 2.2.0 : Sat 27 Apr 2013 - 00:51:02 MET DST