Dnia Fri, 26 Apr 2013 23:50:55 +0200, JDX napisał(a):
>> 30 lat temu też wędliny na taką skalę nastrzykiwano solankami i innym
>> cholerstwem?
> Roztworu saletry sodowej i soli kamiennej to używały już nasze prababki
> w domowym wyrobie wędlin. Natomiast obecnie problem stanowi owo inne
> cholerstwo, np. białko sojowe tudzież padlina. :-D
>
> BTW. IMO 30 lat temu wędliny ze sklepu były jednak lepsze od tych
> oferowanych w sklepach obecnie. I niby mamy mniej więcej wolny rynek,
> ale IMO dosyć trudno jest znaleźć sklep oferujący mięsiwo na poziomie.
> No bo panie, kto mi kupi szynkę po 50zł/kg jak w blaszakach sprzedają za
> 1/3 tej ceny. :-D Niestety, jeśli chce się zjeść porządnej wędliny to
> trzeba kupić surowe mięso i samemu sobie zrobić.
Kurna, na jakiej jestem grupie? Padliniarskiej? Opanujcie sie ludzcie!
I przestancie w koncu pozerac ciala innych stworzen! To obrzydliwe.
-- pozdro R.e.m.e.KReceived on Sat 27 Apr 2013 - 00:25:02 MET DST
To archiwum zostało wygenerowane przez hypermail 2.2.0 : Sat 27 Apr 2013 - 00:51:02 MET DST