On 2013-04-27, Przemysław Ryk <przemyslaw.ryk_at_gmail.com> wrote:
> No właśnie. Po uwędzeniu. Pytanie ile z tych sprzedawanych w sklepach
> produktów wędlinopodobnych w ogóle wędzarnię widziało…
Jeśli pytasz o te sprzedawane, to margines.
Podejrzewam, że poniżej 30 zł/kg zupełnie nic. Większość wędlin jest
po prostu farbowana ("dym w płynie" i takie tam wynalazki).
Zresztą nawet szynki wędzone normalnym dymem nie są ani szczególnie
zdrowe ani wyszukane. Najlepiej byłoby jeść tylko suszone/dojrzewające,
a te sprzedają się tak źle, że większość sklepów na handlu nimi traci.
TrzymajÄ… na stanie, bo podobno to trochÄ™ poprawia sprzedaĹĽ badziewia
leżacego wokół :).
pozdrawiam,
Kosu
Received on Sat 27 Apr 2013 - 11:45:02 MET DST
To archiwum zostało wygenerowane przez hypermail 2.2.0 : Sat 27 Apr 2013 - 11:51:03 MET DST