Kuba wrote:
> Ale w jaki sposób? Czy jakiegoś wywaru, w którym rzeczony kawałek
> obgotowywujemy, czy raczej "soku" wyciśniętego z mięsa? Bo raczej nie
> wyobrażam sobie przykładania elektrody pHmetru do kawałka szynki ;) A
A dlaczego nie? Kwestia elektrody - są specjalne elektrody do nakłuwania
że o powierzchniowych nie wspomnę.
> jak się ma pomiar do wszechobecnie teraz stosowanych technik mycia,
> namaczania, odświerzania i barwienia?
Zapytam jutro kolegę technologa żywności. Pewnie są jakieś metody
wykrywania produktów rozkładu, gdy mięcho jeszcze nie capi na kilometr...
Pozdrawiam
Arkady
-- - Witaj - zaskrzeczała - Witaj, thanie Glamis! - Przestań bredzic, Jagna - powiedziałą druga kobieta - Znowu się, cholera, spiłaś A. Sapkowski "Narrenturm"Received on Mon Oct 11 23:29:26 2004
To archiwum zostało wygenerowane przez hypermail 2.1.8 : Tue 12 Oct 2004 - 00:12:01 MET DST