Autor: Lukasz Kuzma (kuzma_at_mml.ch.pwr.wroc.pl)
Data: Thu 15 Apr 2004 - 10:15:27 MET DST
>Nie bede jednak tematu wartosci odzywczych rozwijal, gdyz nie dysponuje ku
>temu odpowiednimi danymi, moge natomiast subiektywnie ocenic, ze wlasciwosci
>organoleptyczne pozywienia ulegly pogorszeniu w porownaniu nawet z tym co bylo
>jeszcze 20 lat temu. Pieczywo na obecnie stosowanych tzw. polepszaczach
>zazwyczaj ma gorszy zapach, smak i inna konsystencje niz to z jakim mielismy
Wlasnie minely swieta. Spedzilem je jak zwykle u babci w przemyskiem, zreszta polowa rodziny siedzi na wsi. jadlem PRAWDZIWY chebek, PRAWDZIWA szynke itd. Wszystko wychodowane samemu i zrobione rowniez domowymi metodami. Nie ma czegos takiego czym sie chwala hiszpanie, ze z jednego kilograma szynki potrafia zrobic 3.... po prostu cudo... i do tego jestem przyzwyczajony.
zgadzam sie w calej rozciaglosci ze te dzisiejsze odmiany niestety nie sa smaczne. teraz robi sie LADNE jedzenie, niekoniecznie dobre. pozdrawiam
Lukasz Kuzma
Wydzial Humanistyczno-Spoleczny
Akademia Techniczno-Humanistyczna
w Bielsku-Bialej
To archiwum zostało wygenerowane przez hypermail 2.1.7 : Thu 15 Apr 2004 - 11:12:12 MET DST