Autor: Michal Nejman (michauer_at_catv.retsat1.com.pl)
Data: Fri 14 Nov 2003 - 11:25:03 MET



KO>[...] Po odmrozeniu - kwas, az paszcze KO> wykreca!

Moze trzeba bylo je ususzyc a nie zamrazac. Niektore owoce chyba kiepsko znosza zamrazanie. Poza tym dodaje sie czesto antyutleniaczy np. witaminy C zeby owoce nie ciemnialy. Stosuje sie tez zalewy z cukru, moze wlasnie dlatego zeby zachowac slodki smak owocow. Wazne jest tez pewnie to czy owoce sa z pestka czy bez. Moze nalezy je zamrazac bez pestek.

Ja bym jednak byl za suszeniem moreli, bo w takiej formie mozna je najczesciej kupic na rynku. Pozbywamy sie nadmiaru wody, owoce zajmuja mniej miejsca i nie sa wcale kwasne.

-- 
Michal Nejman (Michauer)
mailto:michauer_at_retsat1.com.pl

To archiwum zostało wygenerowane przez hypermail 2.1.7 : Fri 14 Nov 2003 - 12:12:24 MET