Autor: Rinaldo Betkiewicz (rinaldo_at_freenet.de)
Data: Tue 11 Sep 2001 - 13:53:58 MET DST



witam,

stego co wiem salmaniak dodaje się, np do lukrecji, ze względu na specificzny smak. Słyszałem o kolesiu ma studjach chemicznych, jadł czysty salmaniak.

pzdr

Bedac w Danii spotkalam bardzo dziwne slodycze - podobno tradycyjny przysmak skandynawski - z dodatkiem chlorku amonu. Przysmak jak na moj gust byl obrzydliwy, no ale o gustach sie nie dyskutuje...Ciekawi mnie natomiast, czy ktokolwiek zetknal sie z chlorkiem amonu, jako dodatkiem smakowym? Ja dotychczas trwalam w przekonaniu, ze sluzy on wylacznie do lutowania. Karolina Onderko (wiecej o mnie na stronie http://mailbox.tuniv.szczecin.pl/~karond)


To archiwum zostało wygenerowane przez hypermail 2.1.7 : Thu 08 May 2003 - 14:49:16 MET DST