Autor: Pawel Pawlowicz KCh (Paw-p_at_OZI.AR.WROC.PL)
Data: Fri 02 Feb 2001 - 08:26:39 MET
On 1 Feb 01, at 20:22, Jacek Grudzień wrote:
> Przy okazji srodków konserwujacych chcialem zauwazyc, ze istnieja
> technologie przechowywania, które sa calkowicie dla czlowieka nieszkodliwe
> (np. mrozenie zywnosci). I da sie jakos obejsc sprawe konserwantów niezbyt
> tolerowanych przez czlowieka.
Witam,
Czesto da sie, sa jednak dwa problemy: pierwszy to koszty, drugi:
sprobuj zamrozic, powiedzmy, soki owocowe. Okazuje sie, ze
czesto najrozsadniejsze jest stosowanie dodatkow.
Warto tez pamietac, ze dwadziescia lat temu, gdy nie stosowano
konserwantow, rocznie 300 ludzi szlo w Polsce do piachu w wyniku
zatruc zywnoscia (dane te byly tajne ze wzgledu na panujaca
wowczas propagande sukcesu). Obecnie sa to pojedyncze osoby.
Lubiacym chemiczne idiotyzmy polecam witryne Greenpeace'u.
Pozdrawiam,
Pawel
To archiwum zostało wygenerowane przez hypermail 2.1.7 : Thu 08 May 2003 - 14:48:45 MET DST