Re: Off-topic do: Windows 95 - muchy... - Pochwala, bedzie

Autor: Witold Stolarski (WITEK_at_gazeta.pl)
Data: Tue 06 Aug 1996 - 15:17:00 MET DST


On 6 Aug 96 at 14:00, pyk_at_ccgate.ari.ch wrote:
> Tak ale w ten sposob dostaniesz jogurt a nie zsiadle mleko. Moze
> sie myle ale jogurt, kefir i zsiadle mleko to troche inne kutury
> bakteryjne (kefir nawet nie jestem pewien czy to sa bakterie) i
> przede wszytskim zupelnie inny smak.
Dokladnie. W kefirze sa grzyby a nie bakterie. A jogurtu i tak nie
dostaniesz (przynajmniej takiego jak w sklepie), chyba ze bedziesz:
1. nie dotykal naczynia w ktorym jest mleko,
2. zapewnisz mu stala temperature podczas dojrzewania
Inaczej - przyszly jogurt sie rozwarswi i nie bedzie apetycznie wygladal
;-).
A na dodatek - nie bedzie

Widziales kwasny jogurt?
> Chyba ze przetermiowany. Owszem probowalem zakwaszac smietana.
> Tyle ze toto prawie zawsze tez pasteryzuja. Znalazlem
> niepasteryzowana i probowalem na na zwyklym pasteryzowanym mleku,
> dla mnie zupelnie inny smak. UHT ma dla mnie zbyt sztuczny smak
> bez zadnego kwaszenia. Prawdopodobnie chodzi o zmiane struktury
> bialek.O dziwo calkiem spopro ludzi w CH kupuje wlasnie to
> niepasteryzowane z mleczarni. Moze ludzie mysla ze skoro juz
> takie sprzedaja (i to odrobine taniej niz w kartonach) to musza
> byc pewni jakosci. UHT mozna zrobic z byle czego.
> Pawel
>
>
Witold Stolarski, Database System Administrator & Programmer
e-mail: witek_at_gazeta.pl
voice : (work) (48) (22) + 26-99-30 or 26-90-81/2/3/4(+2637)
        (home) (48) (488) + 732-88
"Murphy was an optymist" - O'Toole commentary on Murphy's laws



To archiwum zostało wygenerowane przez hypermail 2.1.7 : Tue 18 May 2004 - 12:51:29 MET DST