Re: monitor a mikrofalowka

Autor: M.Lorenz (Lorenz_at_angband.microb.uni.wroc.pl)
Data: Mon 22 Jul 1996 - 20:12:57 MET DST


Jarek Lis wrote:

> : Jak wyobrazasz sobie wyparowanie wody z wnetrza takiego chleba? Tzn jak
> : wyobrazasz sobie usuniecie tej pary ktora powstaje? Pozniej para zaczyna
> : sie podgrzewac dalej (i to nawet lepiej niz sama woda...) i ona zwegla
> : chleb.
>
> Hm, przy 200st C chleb albo eksploduje, albo wiekszosc wody z niego
> jednak ucieknie. A gdzies dopiero w takiej temperaturze zaczyna sie
> rozklad weglowodanow. Dalej jest prosciej, bo wegiel, jako material
> o sredniej przewodnosci zaczyna mikrofale pochlaniac sam.
> Ale czy dojdzie na 'parze' do temperatury wstepnego rozkladu?

Nie zapominaj, ze do bialek woda sie dosc mocno laczy...
Nie tak prosto wtedy ja odparowac a wciaz sie bedzie grzala w
mikrofalach.

> Jarek.

Janusz Dzielendziak



To archiwum zostało wygenerowane przez hypermail 2.1.7 : Tue 18 May 2004 - 12:49:15 MET DST