Re: Rodział mieszaniny aminokwasów i cukrów

Autor: <witas_at_autograf.pl>
Data: Wed 18 Mar 2009 - 23:24:49 MET
Message-ID: <49C174B1.2030704@autograf.pl>
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8; format=flowed

Jakby było to tylko BCAA to by nie było awantury....
skład[aminokwasy w mg/45ml]
Pro 2223
Glu 2026
Ala-1362
Asp-1205
Arg-1130
Lys-966
Leu-900
Ser-553
Val-521
Thr-453
Phe-422
Ile-377
Tyr-232
Met-195
His-188
Cys-142
Trp-89

Oprócz tego 22,44g węglowodanów/100ml [aminokwasów jest 36,5g]
cholina, inozytol, stabilizatory i sporo innego syfu który zazwyczaj
jest w żywności...

Nie posiadam aktualnie żywic więc bardziej interesuje mnie opcja
zpolimeryzowania tego ustrojstwa, odsaczenia i ponownej hydrolizy ;) Ale
dzieki za sugestie.

Pozdrawiam

Michal Walczak pisze:
> W odzywkach dla sportowcow sa tylko aminokwasy rozgalezione, a to juz sporo mniej niz 20. Ale rzeczywiscie najlepiej zrobic chromatografie jonowymienna w takim razie. Jesli to sa BCAA to masz tylko Val, Ile, Leu. Poza tym mozesz ja latwo wytracic w pI w roztworze soli, a potem przedializowac do H2O, choc najlatwiejszym jednak krokiem jest chromatografia jonowymienna.Aminokwasy niekoniecznie sa hydrofobowe...
>
> --- On Wed, 3/18/09, witas@autograf.pl <witas@autograf.pl> wrote:
> From: witas@autograf.pl <witas@autograf.pl>
> Subject: Re: Rodział mieszaniny aminokwasów i cukrów
> To: "Chemia popularnonaukowa." <chemfan@man.lodz.pl>
> Date: Wednesday, March 18, 2009, 4:06 PM
>
> 20 aminokwasów? Powodzenia życzę..... A metoda nie ma być domowa tylko
> skuteczna i w miarę nie upierdliwa- na warunki dobrze wyposażonego
> laboratorium. Btw. w punkcie izoelektrycznym aminokwasy nadal sÄ… rozpuszczalne
> w wodzie....
>
> Pozdrawiam
>
> Michal Walczak pisze:
>
>> Jesli to ma byc metoda mozliwie "domowa" to ja bym probowal po
>>
> kolei wytracac aminokwasy w ich punkcie izoelektrycznym...Michal
>
>> --- On Wed, 3/18/09, witas@autograf.pl <witas@autograf.pl> wrote:
>> From: witas@autograf.pl <witas@autograf.pl>
>> Subject: Re: Rodział mieszaniny aminokwasów i cukrów
>> To: "Chemia popularnonaukowa." <chemfan@man.lodz.pl>
>> Date: Wednesday, March 18, 2009, 10:13 AM
>>
>> Rośliny owadożerne. Dokładniej dzbaneczniki i heliamfory. Taka mała
>>
> forma dokarmiania, cukier nie jest trawiony a sprzyja rozwojowi świnstw które
> mogą zaatakować roślinkę.
>
>> Pozdrawiam
>>
>> Michal Walczak pisze:
>>
>>
>>>> będzie to przeznaczone dla roślin A po co to roslinom?
>>>>
>>>>
>>> --- On Wed, 3/18/09, witas@autograf.pl <witas@autograf.pl>
>>>
> wrote:
>
>>> From: witas@autograf.pl <witas@autograf.pl>
>>> Subject: Rodział mieszaniny aminokwasów i cukrów
>>> To: "Chemia popularnonaukowa." <chemfan@man.lodz.pl>
>>> Date: Wednesday, March 18, 2009, 6:36 AM
>>>
>>> Witam wszystkich ;)
>>>
>>> Poszukuje mało paprzącej preparat metody rozdziału L-aminokwasów
>>>
> od
>
>>> węglowodanów [prawdopodobnie głównie fruktoza]. Mam "płyn od
>>>
>>>
>> którego
>>
>>
>>> w dwa dni biceps rośnie o 20cm" który jest mieszaniną
>>>
> głównie
>
>>> aminokwasów, cukrów [dla smaku] i innych dodatków[znikome ilosci].
>>>
>>>
>> Interesuje
>>
>>
>>> mnie wywalenie stamtąd cukrów, przy możliwie małym papraniu
>>>
>>>
>> całości....
>>
>>
>>> [nie będe tego potem spożywał ale będzie to przeznaczone dla
>>>
> roślin
>
>>>
>>>
>> więc
>>
>>
>>> wolałbym nie ładować tam zbyt dużych ilości odczynników które
>>> "zostanÄ…"]
>>>
>>> Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc
>>>
>>>
>>>
>>>
>>>
>>>
>>
>>
>>
>>
>
>
>
>
>
Received on Wed Mar 18 23:25:06 2009

To archiwum zosta³o wygenerowane przez hypermail 2.1.8 : Thu 19 Mar 2009 - 00:12:01 MET