Autor: Piotr Solarz (P.Solarz_at_INT.PAN.WROC.PL)
Data: Thu 26 Sep 2002 - 10:04:01 MET DST
Wednesday, September 25, 2002, 7:07:25 PM, you wrote:
B> Witam !!! B> mam problem chciałem otrzymać ten kwas z popularnej przyprawy jaką jest kucharek, a więc rozpuściłem 20 gram kucharka w jak najmniejszej ilości wody przesączyłem i dodałem rozcieńczonego kwasu B> siarkowego.Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć dlaczego nie wytrącił sie kwas glutaminowy , który przecież nie jest rozpuszczalny w wodzie??Prosze o jakieś wskazówki odnośnie otrzymania tego kwasu!!!
Może też i dochodzi siłą jonowa soli. Białka i amonokwasy wytrącają się np. w czystej H2O ale już całkiem dobrze rozpuszczają się w 1M NaCl.
-- Piotr mailto:P.Solarz_at_INT.PAN.WROC.PL
To archiwum zostało wygenerowane przez hypermail 2.1.7 : Thu 08 May 2003 - 14:52:11 MET DST