Re: EB

Autor: Zbigniew Olearczyk (ZBOLE_at_star.kul.stalwol.pl)
Data: Thu 05 Dec 1996 - 15:12:14 MET


On 5 Dec 96 at 14:23, G. Labe wrote:

> A probowales kiedys zjesc podkladke? Pewnie nie, bo z gory zakladasz, ze
> jest niejadalna. A gdy ja odpowiednio przyrzadzic jest calkiem dobra,
> mozna nawet zaryzykowac stwierdzenie, ze jest smakowita. Osobiscie lubie
> podkladki z odrobina majonezu i plasterkami pomidora, chociaz akurat ta z
> EB lepiej smakuje z ogorkiem i rzodkiewka, zamiast pomidora.
> Mozna takze probowac mielenia maszynka do miesa i smarzenia na oleju jak
> nalesniki (ale trzeba dodac mleka i odrobine soli i pieprzu). Do picia
> polecam - niespodzianka - ciepla herbate. Wbrew pozorom, piwo do
> podkladek niestety nie pasuje. Gdybys jednak obstawal przy alkoholu,
> mozesz dodac do herbaty ze dwie lyzeczki rumu, ewentualnie - po
> zjedzeniu - setka dobrej wodki na trawienie.
> Palce lizac.
>
> YELLKY
>
Probowalem Twojego przepisu lecz w punkcie smarzenia na oleju
zapomniales dodac o koniecznosci stosowania patelni z teflonu,
gdyz inaczej sie klei na ostro i CO ?.
Poza tym O.K.
Zbyszek
sie kleic
                      ////// \\
                      | - ^ |
                    (.| o | O |.)
  /=============^^^===============^^^================\
 / Zbigniew Olearczyk ZBOLE_at_star.kul.stalwol.pl \
/ Filia WNS KUL w Stalowej Woli \
--------------------------------------------------------



To archiwum zostało wygenerowane przez hypermail 2.1.7 : Wed 19 May 2004 - 16:01:26 MET DST