A czy ustalenie składu jakościowego i ilościowego przy obecnych zdobyczach techniki analitycznej to jakiś problem?
Z Wikipedii:
"Dwa składniki, które odróżniają coca-colę (i podobne do niej napoje, określane w Polsce colami) od innych napojów gazowanych pochodzą od liści koki oraz owoców koli. Jej specyficzny smak pochodzi od mieszanki cukru oraz ekstraktów otrzymywanych z wanilii, pomarańczy i cytryny. Pozostałe składniki mają znikomy wpływ na smak napoju."
Jakby się sprężyli to mogliby eksperymentalnie stworzyć mieszankę o identycznym smaku, nieprawdaz? A moze to nie takie proste, jak by sie moglo wydawac?
Pozdrawiam,
Dominik.
----------------------------------------------------
Gwiazdy jazzu na molo w Sopocie!
10 edycja Sopot Molo Jazz Festiwal 5-6 sierpnia 2006! Szczegóły:
http://klik.wp.pl/?adr=http%3A%2F%2Fadv.reklama.wp.pl%2Fas%2Fsp6.html&sid=830
Received on Sat Aug 5 15:16:23 2006
To archiwum zostało wygenerowane przez hypermail 2.1.8 : Sat 05 Aug 2006 - 16:12:00 MET DST