RE: ?ywnosc w mikrofali

Autor: Michal Sobkowski <msob_at_ibch.poznan.pl>
Data: Fri, 30 Apr 2004 14:01:37 +0200
Message-Id: <6.0.0.22.2.20040430133727.01d13910@rose.man.poznan.pl>
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"; format=flowed

At 11:36 2004-04-30 +0200, K. Grabinski wrote:

>Chcialbym poruszyc kwestie zmian zywnosci jakie nastepuja podczas
>podgrzewania w kuchence mikrofalowej. Dowiedzialem sie niedawno, ze
>[...]

Ustaw sobie proszę program pocztowy tak, aby oznaczał jakoœ cytaty
przedpiœcy (najlepiej standardowo - znaczkami ">")!

>Dawno to na studiach mialem i raczej od strony ile sie pieniedzy na tym
>zarabia i co mozna obrabiac w ten sposob bez zmian sensorycznych i
>funkcjonalnych zywnosci.
>Wiem, ze prowadzone sa badania na SGGW dotyczace zian w zywnosci poddawanej
>obrobce za pomoca mikrofal.
>np. kolezanaka z mojego rocznika robila prace dotyczaca zmian w tluszczach
>pod kierownictwem prof. Krygiera.

Niestety nie widzę publikacji prof. Krygiera na ten temat...

>[...] Ponizej artykulik o tym, a tak nawiasem to takie glosy sa
>zbyt slabe w porownaniu do producentow mikrofalowek :P

Co to za tekst? W Internecie można znależć mnóstwo tekstów opisujšcych
œmiertelne zagrożenia wynikajšce ze stosowania dowolnie wybranej
technologii! :-)

Myœlę, że chcielibyćmy raczej zobaczyć artykuł na ten temat opublikowany w
recenzowanym czsopiœmie naukowym...

Michał

-- 
Michał Sobkowski, IChB PAN, Poznań
http://www.man.poznan.pl/~msob/
"Każdy złożony problem ma proste, błędne rozwiązanie!"
[U. Eco]
Received on Fri 30 Apr 2004 - 14:03:20 MET DST

To archiwum zostało wygenerowane przez hypermail 2.2.0 : Mon 05 Mar 2012 - 13:13:54 MET