At 11:36 2004-04-30 +0200, K. Grabinski wrote:
>Chcialbym poruszyc kwestie zmian zywnosci jakie nastepuja podczas
>podgrzewania w kuchence mikrofalowej. Dowiedzialem sie niedawno, ze
>[...]
Ustaw sobie proszę program pocztowy tak, aby oznaczał jako cytaty
przedpicy (najlepiej standardowo - znaczkami ">")!
>Dawno to na studiach mialem i raczej od strony ile sie pieniedzy na tym
>zarabia i co mozna obrabiac w ten sposob bez zmian sensorycznych i
>funkcjonalnych zywnosci.
>Wiem, ze prowadzone sa badania na SGGW dotyczace zian w zywnosci poddawanej
>obrobce za pomoca mikrofal.
>np. kolezanaka z mojego rocznika robila prace dotyczaca zmian w tluszczach
>pod kierownictwem prof. Krygiera.
Niestety nie widzę publikacji prof. Krygiera na ten temat...
>[...] Ponizej artykulik o tym, a tak nawiasem to takie glosy sa
>zbyt slabe w porownaniu do producentow mikrofalowek :P
Co to za tekst? W Internecie można znależć mnóstwo tekstów opisujšcych
miertelne zagrożenia wynikajšce ze stosowania dowolnie wybranej
technologii! :-)
Mylę, że chcielibyćmy raczej zobaczyć artykuł na ten temat opublikowany w
recenzowanym czsopimie naukowym...
Michał
-- Michał Sobkowski, IChB PAN, Poznań http://www.man.poznan.pl/~msob/ "Każdy złożony problem ma proste, błędne rozwiązanie!" [U. Eco]Received on Fri 30 Apr 2004 - 14:03:20 MET DST
To archiwum zostało wygenerowane przez hypermail 2.2.0 : Mon 05 Mar 2012 - 13:13:54 MET