>Nie bede jednak tematu wartosci odzywczych rozwijal, gdyz nie dysponuje ku
>temu odpowiednimi danymi, moge natomiast subiektywnie ocenic, ze wlasciwosci
>organoleptyczne pozywienia ulegly pogorszeniu w porownaniu nawet z tym co bylo
>jeszcze 20 lat temu. Pieczywo na obecnie stosowanych tzw. polepszaczach
>zazwyczaj ma gorszy zapach, smak i inna konsystencje niz to z jakim mielismy
Wlasnie minely swieta. Spedzilem je jak zwykle u babci w przemyskiem,
zreszta polowa rodziny siedzi na wsi. jadlem PRAWDZIWY chebek, PRAWDZIWA
szynke itd. Wszystko wychodowane samemu i zrobione rowniez domowymi
metodami. Nie ma czegos takiego czym sie chwala hiszpanie, ze z jednego
kilograma szynki potrafia zrobic 3.... po prostu cudo... i do tego jestem
przyzwyczajony.
zgadzam sie w calej rozciaglosci ze te dzisiejsze odmiany niestety nie sa
smaczne. teraz robi sie LADNE jedzenie, niekoniecznie dobre.
pozdrawiam
Lukasz Kuzma
Wydzial Humanistyczno-Spoleczny
Akademia Techniczno-Humanistyczna
w Bielsku-Bialej
Received on Thu 15 Apr 2004 - 10:15:39 MET DST
To archiwum zostało wygenerowane przez hypermail 2.2.0 : Mon 05 Mar 2012 - 13:13:52 MET