Autor: Tomek Ganicz (toganicz_at_bilbo.cbmm.lodz.pl)
Data: Mon 27 Oct 2003 - 08:50:35 MET



Sunday, October 26, 2003, 7:43:56 PM, you wrote:

FJ> Czy macie jakies Państwo doświadczenie w suszeniu Żelu Krzemionkowego?
FJ> Jaka temperatura i jak długo jak długo go suszyć?
FJ> To samo tyczy się Chlorku Wapnia.
FJ> Czy mozna to robic w piekarniku?

120-150 deg. C - około 48 h. Lub 5-6 godzin w 120-150 deg C pod próżną. Nie wolno grzać pow. 150 deg C bo żel zaczyna się rozwalać.

---
Tomek "Polimerek" Ganicz
http://www.ptchem.lodz.pl/TomaszGanicz.html

To archiwum zostało wygenerowane przez hypermail 2.1.7 : Mon 27 Oct 2003 - 09:12:10 MET