Autor: Pawel Pawlowicz KCh (Paw-p_at_OZI.AR.WROC.PL)
Data: Mon 07 Apr 2003 - 11:03:28 MET DST



On 7 Apr 03, at 10:45, Tomasz Plucinski wrote:

> > Diacetyl tez jest niezly,
> Rzecz gustu... Dwuacetyl dla mnie jest raczej charaktertstyczny niz
> przykry. Stosowany jest zreszta do "perfumowania" margaryny
> t.p.

Ale w jakich stezeniach! Nawiasem mowiac, wystepuje naturalnie w serkach, dodawany jest tez do paszy, aby prosiaczki chetnie jadly i szybko rosly.
Czy otworzyles kiedys butelke z diacetylem w laboratorium (nie pod wyciagiem), podejrzewam, ze nie.

Pozdrawiam,
Pawel


To archiwum zostało wygenerowane przez hypermail 2.1.7 : Thu 08 May 2003 - 15:00:37 MET DST