Autor: Jerzy Peszke (j.peszke_at_rocketmail.com)
Data: Fri 04 Oct 2002 - 10:58:11 MET DST



Szanowna Kolezanko,

Jako smakosz czerwonej kapusty stanowczo protestuje przeciw profanacji tego zacnego warzywa przez gotowanie!!! Przeciez cala slodycz, ten niepowtarzalny smak i aromat wystepuje wylacznie gdy podajemy one warzywo na surowo, czy to w formie siekanej, cietej, krojonej czy tez w inny sposob (zalezy od upodoban kulinarnych konsumenta). Dotatek przypraw aromatyczno-smakowych tudziez innych warzyw podnosi jeno jej walory. Natomiast gotowanie - to jest morderstwo z zimmna krwia (tudziez sokiem czerwonym) onego warzywa. Tak nie mozna! Zadna kuchnia nie zezwala taka profanacje. Moze z wyjatkiem angielskiej, ale jesli tam robia bydyn z wolowiny to nie ma sie czemu dziwic.

Z powazaniem

Jurek P.


Do you Yahoo!?
New DSL Internet Access from SBC & Yahoo! http://sbc.yahoo.com

To archiwum zostało wygenerowane przez hypermail 2.1.7 : Thu 08 May 2003 - 14:52:13 MET DST