Autor: Piotr Krochmal (ven_at_tichy.ch.uj.edu.pl)
Data: Mon 06 May 2002 - 20:41:03 MET DST



Wiedza niecodzienna donosi iz tak naprawde to nie woda wrze tylko krasnoludki pekaja, bo we frytkach tak zwane krasnoludki zeimniaczane jak taki trafi do oleju ze wzgledu na cisnienie osmotyczne peka wydajac mikro chuk i ok 2cm^3 pary / 2g krasnoludka

On 6 May 2002 at 19:39, Artur Wnuk wrote:

> At 12:31 02-05-06 +0200, you wrote:
> >Wiedza potoczna mówi iż woda po wrzuceniu do tłuszczu jako że jest on o
> >wysokiej temperaturze wrze gwałtownie więc widać jakby to olej się gotował a
> >to woda z ziemniaków stąd nalezy podgrzeć olej aby frytki nie były zbyt
> >tłuste, etc...., ale ta odpowiedx to wiedza potoczna codzienna.
>
> A co na to wiedza niecodzienna ;-)
>
> Artur
>
>
>

Piotr Krochmal
Choragiew Rycerstwa Ziemi Krakowskiej


To archiwum zostało wygenerowane przez hypermail 2.1.7 : Thu 08 May 2003 - 14:51:20 MET DST