Autor: Jacek Roznowski (jacekro_at_tichy.ch.uj.edu.pl)
Data: Thu 01 Feb 2001 - 10:40:52 MET



On Thu, 1 Feb 2001, Kefir (P.L.) wrote:
> Substancje dodawane jako barwniki, poprawiacze smaku, zapachu, emulgatory,
> konserwanty sa jak najbardziej szkodliwe, ale trzeba zadac sobie pytanie o
> to, w jakiej ilosci.

Trzeba rozroznic substancje sztuczne, substancje naturalne i substancje identyczne z naturalnymi.
Przepisy w Polsce okreslaja jakie substancje moga byc dodawane do danej grupy produktow.
Przepisy UE sa bardziej liberalne jezeli chodzi o dopuszczalne wielkosci dawek.

-- 
Pozdrawiam.

## JACEK ROZNOWSKI     
## jacekro_at_tichy.ch.uj.edu.pl
## http://tichy.ch.uj.edu.pl/~jacekro 
## K R A K O W 
                                 

To archiwum zostało wygenerowane przez hypermail 2.1.7 : Thu 08 May 2003 - 14:48:45 MET DST