Autor: Wojciech Skrzypinski (skrzyp_at_hot.pl)
Data: Sun 30 Sep 2001 - 17:23:16 MET DST
beerman_at_divx.com.pl (Beerman) wrote in
<o08ert822nql4j5id0akcuej5u80af6l25_at_4ax.com>:
>Najlepsze sa wypociny Expierda na pl.rec.kuchnia :)
Dla zabieganych jeszcze bardziej niz ja - pozwolilem sobie wydlubac
kilka cytatow......
"na polu zawsze jest ryzyko ze w ciagu 3-4 godzin nadleci jakis pies
zwabiony zapachem i szynke zezre." (tekst o wedzeniu miesa).
"Czy ktos w miesci moze tez robic oscypki z mleka krowiego,
czy tez jest to zakazane ?"
"I zazdroszcze ci, ze miales taka sposobnosc zrobienia
samodzielnie zoltego sera. Moze ta mleczarnia chcialaby goscic
wycieczki z Polski ? Kolega ma biuro podrozy to moze
zorganizowac takie wyjazdy autobusem."
"Nadal mnie fascynuje sprawa zoltej barwy serow zoltych.
Kiedy ta barwa powstaje i z jakiej przyczyny ?
Czy jest mozliwe aby ser zolty pozostal bialy a smakowal jak zolty ?"
"Nieraz mialem w lodowce ser przez miesiac i dluzej i robil sie twardy
jak skala (...)"
(pl.rec.zeglarstwo)
"czy ktos moze wie, czy w internecie znajde sklepy z sieciami
rybackimi z malymi oczkami, tak zeby nie przeszla pileczka
ping-pongowa."
Pozdrawiam,
Wojtek
To archiwum zostało wygenerowane przez hypermail 2.1.7 : Wed 19 May 2004 - 17:02:51 MET DST