Lista pecet@man.lodz.pl
[Lista archiwów] [Inne Listy]

Re: [PECET] Format karty SD

To: pecet@man.lodz.pl
Subject: Re: [PECET] Format karty SD
From: Animka <animka@tonieja.wp.pl>
Date: Tue, 15 Mar 2022 00:03:18 +0100
W dniu 2022-03-14 o 17:06, trybun pisze:
W dniu 12.03.2022 o 23:15, Animka pisze:
.

Nie robię codziennie surówek, ale kupię olej z oliwek przy okazji. Kiedyś kupowałam różne. Teraz mam w domu tylko słonecznikowy.
Strzeż się oleju palmowego, bo to trucizna.Poczytaj gdzieś na ten temat.
Przed świętami rzucili do Auchana dużo ciast (w tym makowców). Dobrze, że miałam przy sobie lupę (zawsze czytam skład produktu). Czytam, a tam w tych ciastach o dziwo tanich w składzie olej palmowy.Mogłam zgosić tę firmę piekarniczą do Rzecznika Konsumentów, ale nie chciało mi się specjanie pisać.

Ja jako że nikt w domu nie chce się zajmować rybami to również smażyć muszę je sam. A do smażenia tylko i wyłącznie podchodzi mi olej rzepakowy.

Tak, bo najtańszy :-(
Na samą myś o rzepakowym mną wstrząsa.
Kiedyś koeżanka z pracy chwaliła sie, że w jej rodzinie karpia smaży sie na oleju lnianym. Kupiam lniany i schrzaniłam smak karpia. Czułam śmierdzący sznurek.

No, wszyscy mówią że palmowy to trucizna ale trudno znaleźć gotowy produkt spożywczy pozbawiony takiego oleju..

Trzeba czytać skład. Zawsze zanim coś kupisz.


--
animka

<Pop. w Wątku] Aktualny Wątek [Nast. w Wątku>