Interesuje mnie jak są tworzone procesory.
Czy to nie jest przypadkiem tak, że jak wchodzi jakiś nowy rdzeń,
na przykład Barton, to producent tak naprawdę produkuje tylko
najwyższy model (3200+), po czym blokuje mu mnożnik i tak powstają modele:
3000+, 2500+, itd.?
A może te niższe modele to 3200+, które nie przeszły pomyślnie testów przy
zakładanej częstotliwości i zostały firmowo "underclockowane" ?
W jaki sposób producent przeprowadza takie testy i na ile są one dokładne?
Innymi słowy usiłuję ustalić, czy Barton 3200+ jest przez producenta w jakiś
specjalny sposób przystosowany do pracy jako 3200+ i ma coś, czego nie ma
Barton 2500+.
Z drugiej strony chyba jednak 3200+ różni się jakoś na etapie produkcji od
2500+, skoro 2500+ podkręcony do 3200+ wydziela więcej ciepła niż
"oryginalny" 3200?
Received on Sun Apr 23 14:05:06 2006
To archiwum zostało wygenerowane przez hypermail 2.1.8 : Sun 23 Apr 2006 - 14:51:18 MET DST