Re: Kawa wylana na laptopa.

Autor: Jeffrey <spass.wyciep_at_poczta.onet.pl>
Data: Mon 25 Apr 2005 - 19:39:58 MET DST
Message-ID: <d4ja9j$2f1$1@nemesis.news.tpi.pl>
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-2"; reply-type=original

zuko / Shark von Cygnus wrote:
> Witam,
>
> Słyszałem pogłoskę, że zniszczenia dokonane przez wylaną kawę na
> laptopta zależą od tego, czy kawa była z mlekiem i czy słodzona.
> Może
> ktoś mi to rozjaśnić? Dzięki wielkie :)

moja teoria jest taka:

kawa czarna jest wywarem z kawy+woda czyli po odparowaniu wody zostaje
proszek i jakaś niegroźna plama ( troche lakonicznie ale dlej będzie
lepiej)
kawa z mlekiem po jakimś czasie mleko kiśnie i wydziela kwas który
niestety reaguje z elektroniką
kawa z cukrem: cukier niestety ma tedencje do trwałego oblepiania i
przyklaja się do tego kurz co działa na mechanizmy , czy na
elektronikę też? chyba nie mocno bo sam cukier jest dielektrykiem

co do praktyki to i tak szlag trafi ten bajzel zanim zdążysz wyłączyć
zasilanie chyba że kawy będzie nie dużo i zatrzyma się na folii
klawiatury

Jeffrey
Received on Mon Apr 25 19:40:21 2005

To archiwum zostało wygenerowane przez hypermail 2.1.8 : Mon 25 Apr 2005 - 19:51:37 MET DST