Lista chemfan@man.lodz.pl
[Lista archiwów] [Inne Listy]

Re: Stopiona sol kuchenna wlana do wody wybucha.

To: Chemia popularnonaukowa <chemfan@man.lodz.pl>, ll <listowner.listy@gmail.com>
Subject: Re: Stopiona sol kuchenna wlana do wody wybucha.
From: plesiuk <plesiuk@op.pl>
Date: Sun, 13 Mar 2016 06:25:09 +0100
Tak, 
potwierdzam. Stopiona sól kuchenna wlana do wody wybucha. Przekonałem się 
kiedyś o tym na własnej skórze - twarzy.

Pozdrawiam

W dniu 2016-03-13 01:29:46 użytkownik ll <listowner.listy@gmail.com> napisał:
> Stopiona sol kuchenna ogrzana do wysokiej temperatury (wyzszej niz
> temperatura topnienia) wlana do wody wybucha, ale inne stopione sole juz
> nie daja takiego efektu:
> http://www.youtube.com/watch?v=PDRWQUUUCF0
> 
> 





<Pop. w Wątku] Aktualny Wątek [Nast. w Wątku>