Re: Ile mięca jest w mięsie ?

Autor: pavlo36 <pavlo36_at_o2.pl>
Data: Mon 06 Feb 2012 - 01:06:57 MET
Message-ID: <17713a08.72509a95.4f2f19a1.64602@o2.pl>
Content-Type: text/plain; charset="UTF-8"

> > Sama się upycha, naturalna zawartość wody w mięśniach to ~75%.

Właśnie dlatego w doświadczeniu była mowa o próbie zerowej - szynce zrobionej przez żone.

Te precedensy nie są jedynie wątpliwe etycznie, to jest zwykłe świństwo. Dodatków do produktów spożywczych jest tyle że nie wszystkie zdążono nawet sprawdzić pod kątem szkodliwości po spożyciu. A wiedza technologiczna kwitnie i pojawiają się coraz to nowsze. Kiedyś tego nie było, i wiadomo, było dobrze. A doprowadzi to pewnie w końcu do światowej rewolucji kiedy coraz wiecej ludzi sie dowie że wszyscy wszystkich oszukują. Nieuczciwe korporacje pewnie liczą na to że ludzie będą kupować nawet najgorsze rzeczy bo tylko takie będą a przecież ludzie muszą jeść. Ale podejrzewam że znajdą się tacy co powiedzą nie a gdy zaczną głodować to zrobią światową masakre.

Jedyne rozwiązanie to starać się kupować najmniej podejrzane jedzenie. Nie wiadomo jednak co trafia do Polski, u nas nie ma aż takich technologicznych zakładów myśle, ale też nigdy nie wiadomo czy to żarcie rzeczywiście nie przyjechało do nas a jest napisane polskie tylko dlatego że jest polski dystrybutor albo pośrednik albo tylko przetwórnia zakupionych modyfikowanych składników.

Swoją drogą zastanawia mnie co jedzą właściciele takich przetwórni. Skoro wiedzą co sie z tym dzieje i że ich towary nie mają zbyt dużo wspólnego z jedzeniem pewnie nie ruszają niczego swojego. Ale teraz pytanie czy konkurencja nie robi tego samego co ja? Mając takie pieniądze pewnie mają swoje własne farmy do produkcji na własny użytek.
Received on Mon Feb 6 01:07:08 2012

To archiwum zosta³o wygenerowane przez hypermail 2.1.8 : Mon 06 Feb 2012 - 01:12:01 MET