Re: Warunki przechowywania wody

Autor: Aneta Kluz <lambda2_at_interia.pl>
Data: Fri 15 Jul 2011 - 18:10:52 MET DST
Message-Id: <tspquzcbbtqqjirthohf@ptlh>
Content-Type: text/plain; charset="UTF-8"

Wojewódzki Inspektorat Ochrony Środowiska może takie coś zbadać ;)

"Krzysztof Wołowiec" <kwolowiec@interia.pl> pisze:
> Witam!
>
> Proszę szanowne Forum o jakiekolwiek informację (a najlepiej ich źródła) na temat warunków przechowywania wody przeznaczonej do spożycia.
> Rzecz dotyczy wody wysokozmineralizowanej a precyzyjniej: 1,24% woda mineralna chlorkowo-sodowa, siarczkowa, jodkowa (wg opinii PZH), przy zawartości siarki (II) - 30 mg/L i zawartości jonów jodkowych - 1,90 mg/L.
> Spotkałem się z opinią, że jony jodkowe są nietrwałe w warunkach przechowywania w naczyniach z PET. Poza opinią potrzebuję jednak danych ilościowych potwierdzających te informację oraz ewentualnie instytucji, które mogą określić stabilność wody w trakcie jej przechowywania i optymalne warunki tego przechowywania.
> Będę wdzięczny za każdą pomoc.
>
> Pozdrawiam,
> KW
>
> ----------------------------------------------------------------
> Dziesiatki tysiecy ofert domow i mieszkan!
> Ogladaj >> http://linkint.pl/f29ae
>

----------------------------------------------------------------
Znajdz samochod idealny dla siebie!
Szukaj >> http://linkint.pl/f29e2
Received on Fri Jul 15 18:10:58 2011

To archiwum zosta³o wygenerowane przez hypermail 2.1.8 : Fri 15 Jul 2011 - 18:12:00 MET DST