Warunki przechowywania wody

Autor: Krzysztof Wołowiec <kwolowiec_at_interia.pl>
Data: Fri 15 Jul 2011 - 10:10:03 MET DST
Message-Id: <harviijxgrqrklxdbytk@fvlb>
Content-Type: text/plain; charset="UTF-8"

Witam!

Proszę szanowne Forum o jakiekolwiek informację (a najlepiej ich źródła) na temat warunków przechowywania wody przeznaczonej do spożycia.
Rzecz dotyczy wody wysokozmineralizowanej a precyzyjniej: 1,24% woda mineralna chlorkowo-sodowa, siarczkowa, jodkowa (wg opinii PZH), przy zawartości siarki (II) - 30 mg/L i zawartości jonów jodkowych - 1,90 mg/L.
Spotkałem się z opinią, że jony jodkowe są nietrwałe w warunkach przechowywania w naczyniach z PET. Poza opinią potrzebuję jednak danych ilościowych potwierdzających te informację oraz ewentualnie instytucji, które mogą określić stabilność wody w trakcie jej przechowywania i optymalne warunki tego przechowywania.
Będę wdzięczny za każdą pomoc.

Pozdrawiam,
KW

----------------------------------------------------------------
Dziesiatki tysiecy ofert domow i mieszkan!
Ogladaj >> http://linkint.pl/f29ae
Received on Fri Jul 15 10:10:09 2011

To archiwum zosta³o wygenerowane przez hypermail 2.1.8 : Fri 15 Jul 2011 - 10:12:00 MET DST