Re: Rodział mieszaniny aminokwasów i cukrów

Autor: Kazimierz Warmiński <kazimierz.warminski_at_uwm.edu.pl>
Data: Thu 19 Mar 2009 - 15:41:57 MET
Message-Id: <20090319143548.M27483@uwm.edu.pl>
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2

> A po co sie bawić- głównie dlatego że ten preparat już mam, a białka
> niestety nie posiadam...

Polimeryzacja peptydów nie jest łatwą w wykonaniu i pewnie oddczynników do
tego celu też jeszcze nie masz. Nadal uważam, że taniej, łatwiej i
bezpieczniej (!!) dla roślin będzie zhydrolizować białko niż "przetwarzać"
twój preparat w peptydy i potem jej hydrolizować.
Kazeinę najprościej kupić (dodatek do żywności). Ewentualnie twaróg z mleka
długotrwale płukać bieżącą wodą i też uzyskasz dość dobrej jakości kazeinę.

Powodzenia
Kazik Warmiński
Received on Thu Mar 19 15:42:26 2009

To archiwum zostało wygenerowane przez hypermail 2.1.8 : Thu 19 Mar 2009 - 16:12:00 MET