Re: chemia w kuchni i jedzeniu

Autor: Krzysztof Wołowiec <kwolowiec_at_interia.pl>
Data: Thu 19 Mar 2009 - 07:33:41 MET
Content-Type: TEXT/plain; CHARSET=ISO-8859-2
Message-Id: <20090319063341.A97ED199B2A5@f14.poczta.interia.pl>

Witam!

Proponuję odwiedzić stronę:

http://www.ujk.kielce.pl/ichem/kalcyt/index.htm

i na zakładce "Nasze prace" artykuł Pani P. Figiel "Chemia od kuchni..."

Pozdrawiam
Krzysiek

Karolina Novack napisał(a):
> Witam wszystkich.
> Temat może trochę zadziwić, ale cóż, z góry uprzedzam że jestem laikiem,
> ale
> ze względu na swój wczesny, licealny wiek - mam prawo (;
> Mianowicie sprawa jest taka. Chcę z okazji dnia otwartego w mojej szkole
> zaskoczyć i zaciekawić ludzi chemią, pokazać im, że mimo tego
> jak bardzo nauczyciele obrzydzają ją w szkołach od początku, jest
> wszędzie
> wokół nas, codziennie mamy z nią styczność, stosujemy
> jej zasady nawet o tym nie wiedząc. Jak na liceum mamy małe pole do
> popisu,
> ale, dla mnie nie ma rzeczy niemożliwych :)
> Pytanie główne jest takie jak i temat, czy wie ktoś coś ciekawego
> dotyczącego Chemii w kuchni i jedzeniu - Czyli *ZACIEKAWIĆ *nie
> *zanudzić*:)
> Pomoże ktoś?
> Tu chodzi o przyszłą chemiczną młodzież!
>
> Za jakiekolwiek wskazówki i rady z góry dziękuję !
>
>
> --
> Novack.
>
>

----------------------------------------------------------------------
Szukasz pieniedzy? Wez podwójny limit zadłużenia w koncie direct.
>> http://link.interia.pl/f20a3
Received on Thu Mar 19 07:54:29 2009

To archiwum zostało wygenerowane przez hypermail 2.1.8 : Thu 19 Mar 2009 - 08:12:01 MET