korekta twardości wody

Autor: <edward.wilk_at_neostrada.pl>
Data: Wed 24 Jan 2007 - 17:57:00 MET
Message-id: <002e01c73fd8$ac03bb40$6400a8c0@edward>
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2

WITAM!
Jestem producentem piwa,poszukuję informacji na temat korekty twardości wody.
Z literatury fachowej dowiedziałam się, że do korekty takiej używa się siarczanu wapnia E 516, jednak nie wiem jak go stosować.Woda ma następujące parametry:
zasadowość ogólna - 12,90*n
twardość wapniowa - 11,70*n
twardość magnezowa - 3,36*n
twardość ogólna - 15,0*n
zawartość wapnia - 83,5mg/L
zawartość magnezu - 14,6mg/L
alkaliczność resztkowa - 9,0*n
twardośc niewęglanowa - 2,1*n
Potrzeba żeby alkaliczność resztkowa była niższa niż -5*n

Maria Wilk
Received on Wed Jan 24 17:57:38 2007

To archiwum zostało wygenerowane przez hypermail 2.1.8 : Wed 24 Jan 2007 - 18:12:00 MET