Re: cholesterol

Autor: Tomasz Plucinski <tomek_at_chem.univ.gda.pl>
Data: Tue 24 Jan 2006 - 08:40:14 MET
Message-ID: <Pine.GSO.4.56.0601240836300.347@chemik.chem.univ.gda.pl>
Content-Type: TEXT/PLAIN; charset=ISO-8859-2

On Mon, 23 Jan 2006, Michael de Greyangel wrote:

> Czy może ktoś z Was dysponuje pełnym tekstem ?
Przepis wyodrębniania cholesterolu z żółci bydlęcej jest u Gattermanna,
Wielanda - Preparatyce organicznej z lat 50-tych. Szukaj w starych
bibliotekach. Takich, które nie wyrzucajš na smietnik wszystkiego co
strsze niż 20 lat... Bo Gattermann to BARDZO dobra preparatyka - z
mnóstwem szczegółów w odróżnieniu od wielu innych, które podajš jeden
typowy przepis ogólny.
tpluciński
Received on Tue Jan 24 08:40:20 2006

To archiwum zostało wygenerowane przez hypermail 2.1.8 : Tue 24 Jan 2006 - 09:12:01 MET