Re: azot w serkach

Autor: Michal Sobkowski <msob_at_ibch.poznan.pl>
Data: Tue 14 Sep 2004 - 11:44:56 MET DST
Message-Id: <6.0.0.22.2.20040914113853.01f22408@rose.man.poznan.pl>
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"; format=flowed

At 11:30 2004-09-14 +0200, kinga wrote:
>Czy jakis wplyw na zdrowie ma spulchnianie produktow spozywczych i nabiału
>azotem? Jest to gaz obojętny, ale mimo wszystko czy ktoś się orientuje w
>tym zagadnieniu?

Kingo, wprowadzasz do swojego organizmu tysiące litrów azotu na dobę! W
zasadzie każdy produkt żywnościowy ma kontakt z praktycznie niograniczonymi
ilościami azotu. W jaki sposób te parę mililitrów w serku mogłoby być w
jakikolwiek sposób szkodliwe? :-)

Michał

-- 
Michał Sobkowski, IChB PAN, Poznań
http://www.man.poznan.pl/~msob/
"Każdy złożony problem ma proste, błędne rozwiązanie!"
[U. Eco]
Received on Tue Sep 14 11:45:23 2004

To archiwum zostało wygenerowane przez hypermail 2.1.8 : Tue 14 Sep 2004 - 12:12:01 MET DST