Re[2]: jak zmierzyc smrod

Autor: Dominik <domin54_at_wp.pl>
Data: Sun 12 Sep 2004 - 10:58:33 MET DST
Message-ID: <11312088781.20040912105833@wp.pl>
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2

KO> A co do mierzenia, to jak sie ma czulosc naszych nosow do czulosci
KO> wspolczesnej aparatury?
    "Dzisiejsze precyzyjne spektrometry, chromatografy gazowe i analizatory
    oparów dostarczają szczegółowej informacji na temat komponentów smaku
    żywnosci, wykrywając chemiczne aromaty obecne w tak niskich ilosciach,
    jak jedna częsć na miliard. Jednak ludzki nos jest jeszcze bardziej
    czuły. Może on wykryć aromaty obecne w ilosciach kilku częsci na
    biliard, czyli około 0,000000000003 procenta"
    Za http://tajnedokumenty.com/MDfrytki.html
    Marne to moze zrodlo obiektywnej i rzetelnej informacji, ale
    spodobal mi sie "typowy sklad" sztucznego smaku truskawkowego:-)

    http://www.pw.edu.pl/miesiecz/2000/06/bipw015.html

Dominik.
Received on Sun Sep 12 10:57:42 2004

To archiwum zostało wygenerowane przez hypermail 2.1.8 : Sun 12 Sep 2004 - 11:12:01 MET DST