Re: Szk³o Lab.

Autor: Karolina Onderko <nanorurka_at_poczta.onet.pl>
Data: Thu 09 Sep 2004 - 15:08:59 MET DST
Message-ID: <009d01c4966e$2c183750$d9211953@karolina>
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"

> Mam takie specyficzne pytanie. Mianowicie chcia³bym siê dowiedzieæ czy
> stosowanie szk³a laboratoryjnego do celów spo¿ywczych (np.: picie
> napojów ze zlewki), mo¿e byæ szkodliwe dla zdrowia?

Jeszcze jak! Ale nie ze wzgledu na to, co szklo zawiera. Tylko ktoregos
pieknego dnia pomylisz zlewke z woda mineralna ze zlewka z kwasem i wtedy
nie bedzie wesolo. Chemicy dla fasonu lubia popijac ze zlewek, ale u mnie w
instytucie zostalo to wytepione. Natomiast przyznaje, sama sobie odgrzewalam
pizze w suszarce laboratoryjnej. Ale takiej czystszej - tylko do zelu
krzemionkowego.

Karolina

http://karolina.wlodarski.com
www.mybook.pl
Received on Thu Sep 9 15:10:57 2004

To archiwum zosta³o wygenerowane przez hypermail 2.1.8 : Thu 09 Sep 2004 - 15:12:01 MET DST