Witam!
Mam takie specyficzne pytanie. Mianowicie chcia³bym siê dowiedzieæ czy
stosowanie szk³a laboratoryjnego do celów spo¿ywczych (np.: picie
napojów ze zlewki), mo¿e byæ szkodliwe dla zdrowia? Oczywi¶cie mam na
my¶li nowe szk³o prosto ze sklepu, a nie z szafki laboratoryjnej :-).
Nie wiem czy domieszki ró¿nych metali zawartych w szkle nie biêd±
przypadkiem przechodziæ do po¿ywienia a potem do organizmu ludzkiego.
Mnie wydaje siê, ¿e nie powinno byæ szkodliwe, w koñcu u¿ywanie szk³a
lab. nie przeszkadza w analizie ¶ladowej, wiêc mo¿e i w tym przypadku
te¿ nie... Jednak nie jestem do koñca pewien.
Co o tym s±dzicie?
:-)
Pozdrowienia.
Mateusz M.
Received on Thu Sep 9 14:47:59 2004
To archiwum zosta³o wygenerowane przez hypermail 2.1.8 : Thu 09 Sep 2004 - 15:12:01 MET DST