Przepraszam ze tak znikad wskakuje w dyskusje, o serwatce wiem tyle ze
ja kiedys widzialem:) ale odnosnie lancuchow weglowych cis/trans, to
zawsze wydawalo mi sie, ze forma cis wymusza pewne zagiecie lancucha
(np w litere L) a forma trans w zasadzie nie zmienia ulozenia
"zygzakowatego"
Domyslam sie ze sprawa jest bardziej zlozona, mozna prosic o jakies
nakreslenie sytuacji w wolnej chwili?
Chodzi o jakis konkretny tluszcz?
Chodzi mi o bardzo prosty kwas oleinowy. Tak w ogole to jestem
zainteresowany opisem wlasciwosci tluszczu mlecznego, jego powiazan z BOKT
(bialkami otoczek kuleczek tluszczowych) i innymi bialkami mlecznymi (moze
juz ktos sie domysla ze najbardzij mi zalezy na powiazaniach z bialkiem
serwatkowym).
Acha jeszcze mnie tak nurtuje... jezeli w lancuch C18 np istnieja 2 lub 3
wiazania Cis to jak wowaczas wyglada taka czasteczka trojglicerydu
posiadajaca taki podstawnik...itp...
Pozdrawiam
Krzysiek Grabinski
Received on Wed Jun 2 10:22:30 2004
To archiwum zostało wygenerowane przez hypermail 2.1.8 : Wed 02 Jun 2004 - 11:12:00 MET DST