Autor: berkel (berkel_astat_at_interia.pl)
Data: Thu 01 May 2003 - 20:17:44 MET DST



Witam.

Mam pytanie odnośnie kazeiny.
Mianowicie jaka jest nalepsza metoda wydzielenia jej z roztworu np mleka.? oraz czy mógłbym prosic o opisanie właściwości kazeiny i ewentualnych jej zastosowań
Z góry serdecznie dziękuję
Pozdrawiam
Andrzej
----- Original Message -----
From: "Krzysztof Grabiński" <k.grabinski_at_lacma.com.pl> To: <chemfan_at_man.lodz.pl>
Sent: Wednesday, April 30, 2003 1:16 PM
Subject: Biaka serwatkowe

Witam wszystkich!!!
Zajmuje się zawodowo właściwościami białek serwatkowych oraz ich zastosowaniem w różnych gałęziach przemysłu. Wiem conieco na ten temat, ale zawsze warto wiedzę poszerzać.
Chciałbym otworzyć taki podtemat na Chemfanie dotyczący właściwości i zastosowania białek serwatkowych. Z miłą chęcią będę odpowiadał na pytania, a dzięki forum mam nadzieję że dowiem się również jakiś ciekawych rzeczy. Zapraszam do zadawania pytań oraz stawiania problemów dotyczących białek serwatkowych ale także serwatki i laktozy oraz kazeiny. Mam nadzieję że ze stawianych pytan rozwinie się całkiem ciekawy temacik. Pozdrawiam
Krzysiek



Dla kobiet... i nie tylko! >>> http://link.interia.pl/f1718

To archiwum zostało wygenerowane przez hypermail 2.1.7 : Thu 08 May 2003 - 15:12:08 MET DST