Autor: berkel (berkel_astat_at_interia.pl)
Data: Thu 01 May 2003 - 20:17:44 MET DST
Witam.
Mam pytanie odnośnie kazeiny.
Mianowicie jaka jest nalepsza metoda wydzielenia jej z roztworu np mleka.?
oraz czy mógłbym prosic o opisanie właściwości kazeiny i ewentualnych jej
zastosowań
Z góry serdecznie dziękuję
Pozdrawiam
Andrzej
----- Original Message -----
From: "Krzysztof Grabiński" <k.grabinski_at_lacma.com.pl>
To: <chemfan_at_man.lodz.pl>
Sent: Wednesday, April 30, 2003 1:16 PM
Subject: Biaka serwatkowe
Witam wszystkich!!!
Zajmuje się zawodowo właściwościami białek serwatkowych oraz ich
zastosowaniem w różnych gałęziach przemysłu. Wiem conieco na ten temat, ale
zawsze warto wiedzę poszerzać.
Chciałbym otworzyć taki podtemat na Chemfanie dotyczący właściwości i
zastosowania białek serwatkowych. Z miłą chęcią będę odpowiadał na pytania,
a dzięki forum mam nadzieję że dowiem się również jakiś ciekawych rzeczy.
Zapraszam do zadawania pytań oraz stawiania problemów dotyczących białek
serwatkowych ale także serwatki i laktozy oraz kazeiny.
Mam nadzieję że ze stawianych pytan rozwinie się całkiem ciekawy temacik.
Pozdrawiam
Krzysiek
To archiwum zostało wygenerowane przez hypermail 2.1.7 : Thu 08 May 2003 - 15:12:08 MET DST