Autor: Michal Sobkowski (michael.sobkowski_at_physik.uni-ulm.de)
Data: Thu 18 May 2000 - 22:54:17 MET DST
At 22:45 18.05.00 +0200, you wrote:
>
>NO nie wiem czy ten kwas nie jest mocny
Skoro nie wiesz, to Cię uświadomię - nie jest! :->
>raczej nalezy do bardziej rzacych
Miałeś na myśli "żrących"? :->
Otóż jego "żrącość" polega na zdolności do trawienia szkła. Wynika to z
dużego powinowactwa fluoru do krzemu.
>a ponadto jego nie wplywaja dodatnio na zdrowie.
No właśnie, o to pytał Witek - dlaczego jego są szkodliwe?!? :->
Michał
-- ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ dr Michał Sobkowski mailto:msob_at_ibch.poznan.pl Instytut Chemii Bioorganicznej PAN, Poznań http://www.man.poznan.pl/private/users/msob.html
To archiwum zostało wygenerowane przez hypermail 2.1.7 : Thu 08 May 2003 - 14:48:04 MET DST