estryfikacja kwasów

Autor: Sebastian Żywicki <zywicki_at_tz.ar.szczecin.pl>
Data: Mon 13 Feb 2006 - 15:27:55 MET
Message-ID: <007701c630a9$ae4065a0$d6250ed4@fish.ar.szczecin.pl>
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"

Witam
Mój znajomy produkuje na własny użytek płyn do spryskiwaczy i środek
zapachowy do niego. Na etapie produkcji zapachu stosuje kwas organiczny,
alkohol, kwas nieorganiczny i... szczyptę chlorku sodu.
Pary z ust nie chce puścić po co chlorek sodu.
Zwiększanie siły jonowej zmniejsza aktywność kwasu octowego i siarkowego. Ja
bym się więc spodziewał efektu inhibitującego.
Macie pomysł?
Sebastian
Received on Tue Feb 14 15:25:04 2006

To archiwum zostało wygenerowane przez hypermail 2.1.8 : Tue 14 Feb 2006 - 16:12:01 MET