KO> A co do mierzenia, to jak sie ma czulosc naszych nosow do czulosci
KO> wspolczesnej aparatury?
"Dzisiejsze precyzyjne spektrometry, chromatografy gazowe i analizatory
oparów dostarczają szczegółowej informacji na temat komponentów smaku
żywnosci, wykrywając chemiczne aromaty obecne w tak niskich ilosciach,
jak jedna częsć na miliard. Jednak ludzki nos jest jeszcze bardziej
czuły. Może on wykryć aromaty obecne w ilosciach kilku częsci na
biliard, czyli około 0,000000000003 procenta"
Za http://tajnedokumenty.com/MDfrytki.html
Marne to moze zrodlo obiektywnej i rzetelnej informacji, ale
spodobal mi sie "typowy sklad" sztucznego smaku truskawkowego:-)
http://www.pw.edu.pl/miesiecz/2000/06/bipw015.html
Dominik.
Received on Sun Sep 12 10:57:42 2004
To archiwum zostało wygenerowane przez hypermail 2.1.8 : Sun 12 Sep 2004 - 11:12:01 MET DST