żywnosc w mikrofali

Autor: Witek Mozga <mozga_at_trimen.pl>
Data: Fri, 30 Apr 2004 10:39:52 +0200
Message-ID: <40922CF8.704.C1A625@localhost>
Content-type: text/plain; charset=US-ASCII

Chcialbym poruszyc kwestie zmian zywnosci jakie nastepuja podczas
podgrzewania w kuchence mikrofalowej. Dowiedzialem sie niedawno, ze
nie powinno sie tak podgrzewac mleka dla niemowlaka. Lekarz
powiedzial, ze aminokwasy racemizuja. Zaciekawilo mnie to, bo to
oznacza, ze racemizuja nie tylko w mleku, ale w innych produktach
takze, co moze potencjalnie byc szkodliwe. Podobnie moga epimeryzowac
cukry i inne chiralne produkty. Czy ktos wie wiecej na ten temat?

-- 
Witek
http://www.trimen.pl/witek/
Received on Fri 30 Apr 2004 - 10:37:28 MET DST

To archiwum zostało wygenerowane przez hypermail 2.2.0 : Mon 05 Mar 2012 - 13:13:54 MET