Autor: Krzysztof Tritt (agrest_at_kris.top.pl)
Data: Fri 20 Apr 2001 - 09:11:42 MET DST



Jezei choddzi o glikol, to polecalbym wywiad z jakimis Panami, ktorych nie stac, na luksusowe alkohole :-)))

a powaznie mowiac polecam

"Podstawy toksykologii srodowiska" / Sigmund F. Zakrzewski ; z ang. tl. Wladyslaw Boczon i Henryk Koroniak.

Powinno pani nauczycielce wystarczyc, a i czasu tez bedzie odpowiednia ilosc> :-))

Pozdrowienia

PODPIS
Mysl:
W czlowieku widzi sie najpierw to co zle.

Krzysztof Trirr
(Agrest)

-----Wiadomoœć oryginalna-----
Od: Pawel Pawlowicz KCh <Paw-p_at_OZI.AR.WROC.PL> Do: Multiple recipients of list CHEMFAN <chemfan_at_man.lodz.pl> Data: 20 kwietnia 2001 08:59
Temat: Re: Glikol entadiol etc. w przemysle spozywczym

On 19 Apr 01, at 20:22, Maciej_Bodus wrote:

> swietnie tylko jak to powiedziec nauczycielce skoro ja mam o tym
> przygotowac 3 min wypowiedz ? ;)
>
> maciej
>

Glikol jest powszechnie (!) stosowany do "uszlachetniania" wina. Jest to, oczywiscie, nielegalne, efekt (smakowy) jest jednak znakomity, wiec producenci czesto go wykorzystuja. Pozdrawiam,
Pawel


To archiwum zostało wygenerowane przez hypermail 2.1.7 : Thu 08 May 2003 - 14:48:55 MET DST